Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η Βουλή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
[Παρασκήνιο]: Η Βουλή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

[Παρασκήνιο]: Η Βουλή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με σειρά εκδηλώσεων η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη χθεσινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η πρόσοψη του κτηρίου της φωταγωγήθηκε με το λογότυπο-μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλαφάτη που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Το πρωί, στην Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, εκ μέρους του Προεδρείου της Εθνικής Αντιπροσωπείας μίλησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Κακλαμάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανεπανόρθωτη ανθρωπιστική καταστροφή της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που μετρά περί τις τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες απώλειες ανθρωπίνων ψυχών, απώλειες που -όπως τόνισε- εντάχθηκαν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αφανισμού του ελληνικού στοιχείου της Ανατολής.

«Έως σήμερα το επίσημο τουρκικό κράτος εξακολουθεί να αρνείται τη Γενοκτονία και με απύθμενο θράσος να την κατατάσσει στην κατηγορία των παράπλευρων απωλειών μιας ταραγμένης εποχής. Αυτό, φυσικά, δεν μας εντυπωσιάζει, γιατί η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί διαχρονικά μια πάγια και συνεπή γραμμή άρνησης των εγκλημάτων της, όπως και στις περιπτώσεις των Μικρασιατών, των Αρμενίων και πιο πρόσφατα των Κυπρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!