Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βουλή: «Σας ερωτώ κύριε υπουργέ…», οι «πρωταθλητές» του κοινοβουλευτικού ελέγχου
[Παρασκήνιο]: Βουλή: «Σας ερωτώ κύριε υπουργέ…», οι «πρωταθλητές» του κοινοβουλευτικού ελέγχου

[Παρασκήνιο]: Βουλή: «Σας ερωτώ κύριε υπουργέ…», οι «πρωταθλητές» του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων, στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μπορεί να αντλήσει ο αναγνώστης του νέου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του…Περιστυλίου».

Στο 13ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των προφορικών μέσων του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, δηλαδή των συζητήσεων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, των Επερωτήσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και όλων των Επίκαιρων Ερωτήσεων των βουλευτών που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τη περίοδο από τον Ιούλιο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2020.

Η καταγραφή των προφορικών μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συνοδεύεται με τους ανάλογους ηλεκτρονικούς συνδέσμους που παραπέμπουν στα αντίστοιχα πρακτικά και τα βίντεο των συζητήσεων. Περιλαμβάνονται επίσης και όλα τα συναφή στατιστικά στοιχεία σε παραστατικά γραφήματα, από τα οποία προκύπτουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Όπως προκύπτει από την ποιοτική ανάλυση των δεδομένων, η συντριπτική πλειονότητα των μέσων άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορούσε σε ζητήματα της δύσκολης καθημερινότητας που επέβαλε ο κορονοϊός, δηλαδή της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της.

Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, στον τομέα της κατάθεσης επικαίρων ερωτήσεων που ως είθισται υποβάλλονται κυρίως από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προηγείται το Κίνημα Αλλαγής με 346 κατατεθείσες επίκαιρες ερωτήσεις και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 267 επίκαιρες ερωτήσεις, το ΜέΡΑ25 με 212 επίκαιρες ερωτήσεις, το ΚΚΕ με 180 επίκαιρες ερωτήσεις, η Ελληνική Λύση με 44 επίκαιρες ερωτήσεις και η Νέα Δημοκρατία με 43 επίκαιρες ερωτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!