Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ηρακλής»
[Παρασκήνιο]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ηρακλής»

[Παρασκήνιο]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ηρακλής»

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Οικονομικών «θα εξετάσει καταγγελίες για περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, οι οποίες δεν καλύφθηκαν, ως όφειλαν από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο», έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Είχαν προηγηθεί νωρίτερα, κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, οι καταγγελίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ότι υπάρχουν στοιχεία για πέντε συγκεκριμένους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έγιναν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν κοινωνικά ευάλωτους δανειολήπτες.

Το θέμα επανέφεραν, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ Χαράλαμπος Μαμουλάκης και του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, καλώντας τον να εξετάσει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για περιπτώσεις που τυχόν δεν καλύπτονται και μας έχουν διαφύγει. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις εξετάσει και θα διερευνήσει για τυχόν μη εφαρμογής του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οφειλετών», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί, πάντα γίνονταν. Οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία έχουν απελευθερωθεί από τον Φεβρουάριο του 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε όμως εδώ να ακούσουμε ενστάσεις προβληματισμούς και προτάσεις για περαιτέρω προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Έχουμε κοινωνική ευαισθησία, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε και με αποτελεσματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Στη σύντομη παρέμβαση του, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου, για την 18μηνη παράταση του σχεδίου «Ηρακλής» και την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα, με στόχο να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες με «κόκκινα δάνεια», ο κ. Σταϊκούρας, έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιτυχία του προγράμματος».

«Ο όγκος των «κόκκινων δανείων», από τα 47 δισ. που ήταν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, τον Ιούνιο του 2019 που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, μειώθηκαν στα 28 δισ., δηλαδή μια μείωση της τάξεως του 37%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!