Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βουλή: Απίστευτη ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ – Δεν ψήφισε συμφωνία που είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση
[Παρασκήνιο]: Βουλή: Απίστευτη ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ – Δεν ψήφισε συμφωνία που είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση

[Παρασκήνιο]: Βουλή: Απίστευτη ενέργεια ΣΥΡΙΖΑ – Δεν ψήφισε συμφωνία που είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση

Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν ψήφισε στη Βουλή συμφωνία την οποία είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή σήμερα ήρθε στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών Άμυνας. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είχε προετοιμαστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να ψηφίσει «παρών». Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Το περίεργο είναι ότι η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελεγιορίδου παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, είχε ακολουθήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και είχε προετοιμάσει τη σύναψη της συμφωνίας αυτής.

Συγκεκριμένα η κ. Τελεγιορίδου είπε χαρακτηριστικά ότι «Η συμφωνία που συζητάμε ξεκίνησε στο πλαίσιο συνεργασίας της χώρας με το Ισραήλ για προμήθειες εξοπλισμού και υπηρεσιών άμυνας και έγινε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της κοινώς ωφέλειας των δύο χωρών», είπε. Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι σήμερα η εξέλιξη των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, με τη δρομολόγηση της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, ρίχνει τη σκιά της σε αυτή τη συζήτηση και κάνει το κόμμα της να αλλάζει άποψη και «με αίσθημα ευθύνης να δηλώνει “παρών” στη συμφωνία διότι γίνονται, εκ μέρους του Ισραήλ, μονομερείς ενέργειες που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!