Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βουλή: Ανανεώνεται η εξωτερική όψη της Βουλής μέχρι τον Μάρτιο του 2021
[Παρασκήνιο]: Βουλή: Ανανεώνεται η εξωτερική όψη της Βουλής μέχρι τον Μάρτιο του 2021

[Παρασκήνιο]: Βουλή: Ανανεώνεται η εξωτερική όψη της Βουλής μέχρι τον Μάρτιο του 2021

Τον Μάρτιο του 2021, η Βουλή θα έχει μια απαστράπτουσα εικόνα και περισσότερη ζωή. Θα αναδεικνύονται τόσο η ιστορική όσο και η καλλιτεχνική της διάσταση.

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τις εργασίες που ξεκίνησαν για την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του Κοινοβουλίου.

Η ανταπόκριση του υπουργείου Πολιτισμού ήταν άμεση και ουσιαστική στην προσπάθεια, για την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του ιστορικού κτιρίου, τη συντήρηση και την ανάδειξη των μαρμάρινων αλλά και των ξύλινων στοιχείων του.

Από τον Αύγουστο ξεκίνησαν, σε πρώτη φάση, οι εργασίες για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μαρμάρινων στοιχείων του Κοινοβουλίου, με τη συνδρομή 12 συντηρητών αρχαιοτήτων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ήδη έχει εγκριθεί η μελέτη και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την συντήρηση και αποκατάσταση και των ξύλινων στοιχείων του κτιρίου.

«Επόμενη φάση θα είναι η συντήρηση και ανάδειξη των τοίχων της Βουλής που είναι όλοι από επίχρισμα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε:

«Είναι μια διαρκής, επίπονη και αργόσυρτη δουλειά, θα πάρει χρόνο, και θα έχει ένα αισθητικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το έργο της συντήρησης και της ανάδειξης των μαρμάρινων και ξύλινων στοιχείων του ιστορικού κτιρίου θα δώσει μια Βουλή απαστράπτουσα».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των εξωτερικών όψεων του Κοινοβουλίου συνδυάζονται και με την ενεργειακή αναβάθμισή του, με την τοποθέτηση εκατοντάδων ενεργειακών κουφωμάτων, για τη μορφή των οποίων έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ κάθε κτιριακή επέμβαση που γίνεται θα είναι καταγεγραμμένη σε ηλεκτρονικό αρχείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!