Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βορίδης: Σύντομα η ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας για προστασία παραγωγών από αθέμιτες πρακτικές
[Παρασκήνιο]: Βορίδης: Σύντομα η ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας για προστασία παραγωγών από αθέμιτες πρακτικές

[Παρασκήνιο]: Βορίδης: Σύντομα η ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας για προστασία παραγωγών από αθέμιτες πρακτικές

Σύντομα και πολύ νωρίτερα από ό,τι υποχρεούται η Ελλάδα θα κυρωθεί η κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την προστασία των γραπτών συμβάσεων για την αγοραπωλησία αγροτικών προϊόντων.

Αυτήν τη διαβεβαίωση έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη.

“Οφείλουμε, πράγματι, να θωρακίσουμε νομικά τον χώρο των πρωτογενών αγροτικών προϊόντων. Είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της κοινοτικής Οδηγίας για την προστασία του παραγωγού από αθέμιτες πρακτικές και σύντομα θα την ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο παρότι έχουμε περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για την κύρωση της”, ανέφερε ο κ. Βορίδης.

“Πρόθεσή μας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία στην οποία συμμετέχουν η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η γενική διευθύντρια Τροφίμων του υπουργείου και σημαντικό σημείο συζήτησης είναι ο έλεγχος για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών στον πρωτογενή τομέα των αγροτικών προϊόντων. Μία από τις αθέμιτες πρακτικές που παραβιάζει τους κανόνες είναι η πρακτική ανοιχτής τιμής. Η συμφωνία για παράδοση προϊόντων σε μεταγενέστερο χρόνο με τιμή ανοιχτή, όπως είναι για το γάλα, που φέρνει τον παραγωγό σε εξαιρετικά δύσκολη θέση”, πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Β. Κόκκαλης κάλεσε τη κυβέρνηση «να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των παραγωγών από αθέμιτες πρακτικές στη πώληση προϊόντων αγροτικών», τα οποία, όπως σημείωσε, «πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και πολλές φορές και κάτω του κόστους παραγωγής». «Οι παραγωγοί μας υφίστανται εναρμονισμένες πρακτικές, η πολιτεία μπορεί να παρέμβει για υπέρμετρη κερδοσκοπία σε βάρος των παραγωγών», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!