Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μ. Βορίδης: Κοντά στην αυτάρκεια των αγροτικών προϊόντων η Ελλάδα
[Παρασκήνιο]: Μ. Βορίδης: Κοντά στην αυτάρκεια των αγροτικών προϊόντων η Ελλάδα

[Παρασκήνιο]: Μ. Βορίδης: Κοντά στην αυτάρκεια των αγροτικών προϊόντων η Ελλάδα

«Το ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα βελτιώνεται θεαματικά. Είμαστε πολύ κοντά στην εξασφάλιση της επάρκειάς μας», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο φετινό Thessaloniki Summit, που διοργανώνει, ψηφιακά φέτος λόγω πανδημίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Για φέτος, το ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων της Ελλάδα εκτιμάται στα 200-250 εκατ. ευρώ από 600 εκατ. ευρώ το 2019 και 2,6 δισ. ευρώ το 2009, εξήγησε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για την περίοδο 2021-2027, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι τα νέα είναι θετικά για τη χώρα μας, αφού, όπως διευκρίνισε, τελικά η Ελλάδα, σε επίπεδο ΕΕ, πέτυχε τη λήψη 19,3 δισ. ευρώ, από 18,2 δισ. ευρώ που συζητούνταν να λάβει, γεγονός που, όπως διευκρίνισε, οφείλεται και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τα κονδύλια αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης, αναμένεται μια μικρή μείωση της τάξης του 3% στις άμεσες ενισχύσεις και αύξηση 8% στα κονδύλια που θα δίνονται για επενδύσεις στην αλιεία και μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2021-2027 καταγράφονται οι υψηλές περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πάμε σε μια πιο πράσινη, φιλοπεριβαλλοντική γεωργία». Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι το κρίσιμο είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!