Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Βαρβιτσιώτης: Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας – Θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις
[Παρασκήνιο]: Βαρβιτσιώτης: Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας – Θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις

[Παρασκήνιο]: Βαρβιτσιώτης: Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας – Θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις

«Η Τουρκία βγάζει έναν εκνευρισμό γιατί βλέπει την Ελλάδα να εξοπλίζεται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA». «Εμείς ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις», προσέθεσε.

Με αφορμή το ειδικό βαλκανικό φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια και το Μέλλον της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα σήμερα και σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα»

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός, σχολιάζοντας την πορεία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πολύ αποφασιστικά βήματα τα τελευταία χρόνια και, ενώ έχουμε συνηθίσει να την «πυροβολούμε», εκείνη προχωρά μπροστά.

Αφού αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας, του Brexit και του Ταμείου Ανάκαμψης, σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα να ρωτήσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες πού θέλουμε να πάει η Ευρώπη. «Είναι μία διαδικασία για την οποία οι Βρυξέλλες πρέπει να σωπάσουν και να μιλήσουν οι πολίτες της Ένωσης. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να συμμετάσχει».

Περαιτέρω, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτώμενος για τη Digital Nomads Visa που θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, σχολίασε ότι με αυτή η Ελλάδα πρωτοπορεί και γίνεται η τρίτη χώρα στην ΕΕ, που επιχειρεί να προσεγγίσει αυτούς τους νέους εργαζόμενους που γέννησε η κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!