Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γ. Βαρουφάκης: Να σταματήσει η ιδιωτικομανία και να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές
[Παρασκήνιο]: Γ. Βαρουφάκης: Να σταματήσει η ιδιωτικομανία και να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές

[Παρασκήνιο]: Γ. Βαρουφάκης: Να σταματήσει η ιδιωτικομανία και να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές

Η διαρκής ροπή προς τις ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης κατάρρευση των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου είναι οι αιτίες που οξύνουν τα προβλήματα τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στον Real Fm.

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε μία πλήρη κατάρρευση όλων των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου, έχουμε μία πλήρη πτώχευση αυτού του κράτους». Πρόσθεσε ότι τώρα «έρχεται να προστεθεί ένα νέο κακό σε αυτό, η ιδιωτικομανία, και από την τρόικα και από τη σημερινή κυβέρνηση». Δυστυχώς, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, «όσον αφορά δίκτυα τα οποία ποτέ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικά, εξ ορισμού είναι μονοπωλιακά, και όταν έρθει η ιδιωτικοποίηση είτε είναι με τους αυτοκινητόδρομους είτε είναι με τη ΔΕΔΔΗΕ -που τώρα αναθέτει σε ιδιώτες τη συντήρηση του δικτύου, το αποτέλεσμα είναι τραγικό σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε : «Οι ιδιώτες που έχουν πάρει τους δρόμους αυτούς έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο με το ελληνικό δημόσιο, έχουν κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις. Μία από αυτές είναι ο αποχιονισμός. Στο συμβόλαιό τους είχαν πει ότι αν δεν καταφέρουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό θα πρέπει να καταβάλουν αποζημίωση στο κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!