Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο τρίτος δρόμος για τη μεγάλη έξοδο
[Παρασκήνιο]: Ο τρίτος δρόμος για τη μεγάλη έξοδο

[Παρασκήνιο]: Ο τρίτος δρόμος για τη μεγάλη έξοδο

Την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης και αυτής της εβδομάδας αναμένουν στο κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να τεθεί υπ’ όψιν της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων το σχέδιο για την έξοδο του Πάσχα, με κυβερνητικά στελέχη μονότονα να επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Πράγματι, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή το οριστικό σχέδιο, ούτε οριστική απόφαση, από τη στιγμή, δε, που δεν έχουν συνεδριάσει επί του ζητήματος οι λοιμωξιολόγοι. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα δεδομένα, όπως η βούληση του πρωθυπουργικού επιτελείου να δοθούν διέξοδοι στους πολίτες, αλλά και το σκεπτικό ότι είναι καλύτερα οι πολίτες να βρίσκονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους, παρά να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, στα αστικά κέντρα, όπως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί, σε περίπτωση που δεν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Οι προϋποθέσεις μετακίνησης

Σε κάθε περίπτωση και, βεβαίως, εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες και εντός των τειχών και ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί, έστω πιλοτικά και με υφιστάμενους τους περιορισμούς που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες, το άνοιγμα του τουρισμού.

Με βάση τον σχεδιασμό επί τάπητος, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν με αρκετούς τρόπους που θα παραπέμπουν στο «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επιπρόσθετο εργαλείο τα self-tests.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!