Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τηλεδιασκέψεις του Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους – Εκατόν δέκα επτά αιτούντες άσυλο αναχώρησαν σήμερα για το Ανόβερο
[Παρασκήνιο]: Τηλεδιασκέψεις του Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους – Εκατόν δέκα επτά αιτούντες άσυλο αναχώρησαν σήμερα για το Ανόβερο

[Παρασκήνιο]: Τηλεδιασκέψεις του Γ. Κουμουτσάκου με Γερμανούς αξιωματούχους – Εκατόν δέκα επτά αιτούντες άσυλο αναχώρησαν σήμερα για το Ανόβερο

Με ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνεται ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που αναχώρησαν σήμερα για το Ανόβερο είναι 117, εκ των οποίων 73 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μέλη της πυρηνικής οικογένειάς τους και 44 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Συνεπώς, το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που μεταδόθηκε στις 11:42 διαμορφώνεται ως εξής:

Σειρά τηλεδιασκέψεων με Γερμανούς αξιωματούχους πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έπειτα από την ακύρωση προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Βερολίνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι κύριο θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η διαχείριση των μεταναστευτικών προκλήσεων συνολικά και ιδιαίτερα κατά την πανδημία που πλήττει την Ευρώπη και τον κόσμο. Συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και οι ενέργειες της γερμανικής Προεδρίας για τη διαπραγμάτευσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, τον υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας, Τόμας Ρέιχελ και τον προέδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, Γκρέγκορ Γκίζι.

Όπως υπογραμμίζεται, οι Γερμανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι στη Γερμανία η κοινή γνώμη έχει συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής και σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία για τη μετέγκατασταση προσφύγων και μεταναστών έγινε θετικά δεκτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!