Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα – Ενισχύονται περαιτέρω οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε μια κρίσιμη περίοδο
[Παρασκήνιο]: Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα – Ενισχύονται περαιτέρω οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε μια κρίσιμη περίοδο

[Παρασκήνιο]: Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα – Ενισχύονται περαιτέρω οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε μια κρίσιμη περίοδο

Κομβικό σημείο στις διπλωματικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, αποτελεί η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας Μάικ Πομπέο.

Επίσης, σηματοδοτεί την θεμελίωση ισχυρών δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι εκτείνονται από τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έως την τεχνολογία και τις επενδύσεις.

Οι δηλώσεις Πομπέο κατά την χθεσινή επίσκεψη στην Σούδα και οι συμβολισμοί που περιείχε το ταξίδι του στην χώρα μας μόνο ικανοποίηση μπορούν να προκαλούν στην κυβέρνηση, που βλέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να παίρνουν ξεκάθαρη θέση στην διαμάχη με την Τουρκία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της σελίδας iefimerida.gr.

Ο Αμερικανός ΥπΕξ. χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «με εξαιρετική υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση». Η Ουάσινγκτον, στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, δηλώνει για πρώτη φορά τόσο κατηγορηματικά ότι επιλέγει στρατόπεδο: αυτόν που εκπροσωπεί τη νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο.

Οι δηλώσεις Πομπέο, όπως σημειώνεται στη σελίδα iefimerida.gr και η επιλογή να μην επισκεφθεί την Τουρκία προκάλεσαν εκνευρισμό στην Άγκυρα, που εκδηλώθηκε με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν, του AKP, Ομέρ Τσελίκ.

Παράλληλα, η ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην Βάση της Σούδας με τον μόνιμο ελλιμενισμό ενός εκ των μεγαλύτερων πλοίων του αμερικανικού στόλου, του Hershel «Woody» Williams, αναβαθμίζει τόσο την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και τον στρατηγικό ρόλο της Σούδας στην περιοχή της Μεσογείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!