Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Θανάσης Κοντογεώργης στο «Π»: Θα θωρακιστούν μεσαία τάξη και νοικοκυριά
[Παρασκήνιο]: Θανάσης Κοντογεώργης στο «Π»: Θα θωρακιστούν μεσαία τάξη και νοικοκυριά

[Παρασκήνιο]: Θανάσης Κοντογεώργης στο «Π»: Θα θωρακιστούν μεσαία τάξη και νοικοκυριά

«Θα ήταν βάσιμο να υποστηρίξει κανείς ότι η αύξηση του ΑΕΠ για το 2021 μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα ακόμα περισσότερο» τονίζει μέσω του «Π», ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Προσθέτει, δε, ότι η χώρα είναι επιχειρησιακά έτοιμη για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολιασμού. «Η ενισχυτική δόση αφορά 285.000 πολίτες, οι οποίοι από τις 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα», τονίζει.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το φάσμα των ανατιμήσεων, λόγω και των διεθνών συνθηκών. Ποια μέτρα θα λάβετε, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση του μέσου νοικοκυριού;

Το φαινόμενο των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες είναι παγκόσμιο και θα επηρεάσει αναπόφευκτα έως έναν βαθμό και τη χώρα μας. Πρόκειται για ένα συγκυριακό φαινόμενο που επηρεάζει τις προηγμένες και σε τροχιά ανάπτυξης χώρες και σχετίζεται με την προσπάθεια ομαλοποίησης των αγορών, μετά τη μακρά περίοδο περιορισμών λόγω της πανδημίας. Θεωρούμε ότι θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά και η έντασή του θα μειωθεί μέσα στο 2021.

Για την αντιμετώπιση αυτού του κύματος ανατιμήσεων, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέτρα με ψυχραιμία, προσοχή και δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία και στη θωράκιση των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και της μεσαίας τάξης. Ειδικότερα, η κυβέρνηση μελετά ένα πλέγμα στοχευμένων και δημοσιονομικά διαχειρίσιμων μέτρων προστασίας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ενέργειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτους καταναλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!