Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τα τέσσερα νομοσχέδια-τομές Μητσοτάκη που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα
[Παρασκήνιο]: Τα τέσσερα νομοσχέδια-τομές Μητσοτάκη που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα

[Παρασκήνιο]: Τα τέσσερα νομοσχέδια-τομές Μητσοτάκη που έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα έρχονται 4 νέα τα οποία θα φέρουν μεγάλες θεσμικές τομές σε σημαντικά ζητήματα.

Παιδεία: Συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο

Τα δύο από τα τέσσερα νομοσχέδια που ανέφερε ο πρωθυπουργός θα αφορούν την Παιδεία. Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «Η Παιδεία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και για εμένα προσωπικά».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι αν και έχουν γίνει πολλά στον τομέα της Παιδεία στη χώρα αναγνώρισε πως πρέπει να γίνουν κι άλλα , τοποθετώντας στο επίκεντρο των εμβληματικών του δράσεων τον νόμο για το άσυλο, κάνοντας λόγο για «σημαντική παρέμβαση, η οποία απελευθέρωσε τα πανεπιστήμια από αυτή την απαράδεκτη πρακτική να γίνονται άνδρα ανομίας και παραβατικότητας».

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι έπεται και νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στον οποίο «εξετάζουμε την εφαρμογή ελάχιστου βαθμού εισαγωγής, που θα καθορίζει το εκάστοτε πανεπιστήμιο». Το δεύτερο νομοσχέδιο θα έχει να κάνει με την επαγγελματική εκπαίδευση.

Εργασιακά: Αναθεωρείται νομοσχέδιο του 82

Σε ότι έχει να κάνει με τα Εργασιακά ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι «Θα θέσουμε σύντομα σε δημόσια διαβούλευση της πρότασή μας για το εργασιακό νομοσχέδιο».

Την ίδια στιγμή συμπλήρωσε ότι «Φαντάζομαι λίγοι θα είχαν αντίρρηση στο να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερη ευελιξία, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι, χωρίς αυτό να σημαίνει κατάργηση του οκταώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!