Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο Τάσος Γαϊτάνης για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία
[Παρασκήνιο]: Ο Τάσος Γαϊτάνης για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

[Παρασκήνιο]: Ο Τάσος Γαϊτάνης για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Για μια εξαιρετική συμφωνία συνεργασίας μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι παρέχεται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε μια από τις δύο χώρες, γεγονός που δείχνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας σε τέτοιου είδους διμερή σχήματα.

Όπως τόνισε, η συμφωνία δίνει σε όλους το μήνυμα πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα το λαμβάνουν όλοι. Παράλληλα υπογράμμισε ότι με την αγορά των φρεγατών θα αναβαθμιστεί συνολικά η αμυντική ικανότητα του πολεμικού ναυτικού και θα θωρακιστεί περαιτέρω η ασφάλεια της χώρας. «Παίρνουμε 3 φρεγάτες και πληρώνουμε τις 2, με option αγοράς ακόμη μίας και με χρόνους παράδοσης πολύ γρήγορους» δήλωσε, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο ασκείται κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος της αγοράς.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια συμφέρουσα συμφωνία και σε ότι αφορά το αμυντικό υλικό και σε ότι αφορά την τιμή του», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, που θα γίνουν στις 24 Οκτωβρίου, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι αναμένεται η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, γεγονός που αποτελεί στόχο, όπως είπε, του κ. Μητσοτάκη από την αρχή που κέρδισε την ηγεσία της ΝΔ.

Εξήγησε επίσης ότι οι εσωκομματικές εκλογές γίνονται κάθε δύο χρόνια, αλλά καθυστέρησαν λόγω του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!