Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Στόχος το «ξεκλείδωμα» την 1η Μάρτη τονίζει ο Γεραπετρίτης
[Παρασκήνιο]: Στόχος το «ξεκλείδωμα» την 1η Μάρτη τονίζει ο Γεραπετρίτης

[Παρασκήνιο]: Στόχος το «ξεκλείδωμα» την 1η Μάρτη τονίζει ο Γεραπετρίτης

«Το σταδιακό άνοιγμα είναι η βασική δική μας επιλογή» δήλωσε για τα περιοριστικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ για το άλλο θέμα της επικαιρότητας, τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και τις διακοπές ηλεκτροδότησης, εκτίμησε ότι «έως το απόγευμα θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα». Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, στον ΑΝΤ1, για το ζήτημα των καταγγελιών του ελληνικού MeToo υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το ρεύμα αυτό «δημιουργείται τώρα και υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «ανοίκειο πολιτικό καιροσκοπισμό».

Ξεκινώντας από τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, «από 1ης Μαρτίου σταδιακώς ελπίζουμε ότι θα ανοίξουμε (αν επικρατήσει επιπεδοποίηση στα κρούσματα, που υπάρχει σήμερα). Θα υπάρχει σταδιακό άνοιγμα, αυτή θα είναι η δική μας τοποθέτηση με την επιφύλαξη της εισήγησης της υγειονομικής επιτροπής. Θα εξακολουθήσουν προφανώς τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, όπως τα ατομικά μέτρα υγιεινής, (αλλά) το σταδιακό άνοιγμα είναι η βασική δική μας επιλογή», τόνισε για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς ειδικότερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, διευκρίνισε πως σε όλες τις χώρες χορηγείται και αυτό που έχει θέσει ο πρωθυπουργός, είναι να υπάρχει μια ενιαία φόρμα πιστοποιητικού, έτσι ώστε να είναι «εύκολα ελέγξιμη η ακεραιότητα του πιστοποιητικού».

Και σε σχέση με τις μετακινήσεις πιο συγκεκριμένα, «το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο, όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ταξιδέψουμε είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό», σημείωσε για να να συμπληρώσει, «το πιστοποιητικό δεν θα είναι προϋπόθεση ταξιδιού». Όσοι εν τέλει φέρουν πιστοποιητικό, θα μπορούν να έχουν μια διαφορετική μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου, γλιτώνοντας τεστ, ελέγχους κ.ο.κ., εξήγησε στη συνέχεια.

Σε ένα άλλο κεφάλαιο, αν το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται από εργοδότες ως προϋπόθεση πρόσληψης, ο υπουργός Επικρατείας ήταν απόλυτος: «Η χρήση του πιστοποιητικού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που ανάγονται στη διευκόλυνση μετακίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!