Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Στηρίζει τις επιχειρήσεις ο Γεωργιάδης: Ενέσεις ρευστότητας 8,6 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις
[Παρασκήνιο]: Στηρίζει τις επιχειρήσεις ο Γεωργιάδης: Ενέσεις ρευστότητας 8,6 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις

[Παρασκήνιο]: Στηρίζει τις επιχειρήσεις ο Γεωργιάδης: Ενέσεις ρευστότητας 8,6 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις

Ρευστότητα ύψους 8,6 δισ. ευρώ κυρίως σε μικρομεσαίες αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις έχει διοχετεύσει μέσω των τραπεζών από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης (Απρίλιος 2020 έως σήμερα), η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), μοχλεύοντας 2,78 δισ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έως σήμερα, έχουν διοχετευθεί:

2 δισ. ευρώ σε 17.804 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ, με τους τελικούς δικαιούχους να ξεπερνούν τις 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

4,6 δισ. ευρώ σε 521 μεγάλες (Μέσος όρος δανείου: 4,2 εκατ. ευρώ) και 9.620 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μέσος όρος δανείου: 255.000 ευρώ) μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID-19. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, καθώς προχωράει σταθερά η συμβασιοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων δανείων.

Ενδεικτικά, μόνο για το 2020 ο αριθμός των εκταμιευμένων δανείων είναι αθροιστικά δέκα φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της πενταετίας 2015-2019 και τέσσερις φορές μεγαλύτερος αντίστοιχα από της δεκαετίας 2010-2019.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Από την πρώτη μέρα που η Βουλή αποφάσισε την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, είχαμε θέσει όλα τα κόμματα υψηλούς στόχους γι’ αυτήν. Νομίζω το έτος που πραγματικά καταξίωσε την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, της έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο και έκανε σαφές στον κάθε επιχειρηματία πόσο χρήσιμη είναι η ύπαρξή της, είναι το έτος 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!