Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: “Στις προκλήσεις απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση”
[Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: “Στις προκλήσεις απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση”

[Παρασκήνιο]: Στέλιος Πέτσας: “Στις προκλήσεις απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση”

Σπασμωδικές επιθετικές ενέργειες χαρακτηρίζει τις κινήσεις της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Το να είναι κανείς προκλητικός, δεν τον κάνει και ισχυρό. Εμείς απέναντι στις προκλήσεις απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση. Ψύχραιμη, γιατί δεν παρασυρόμαστε. Αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε καταφέρει, με διπλωματικές ενέργειες, να βάλει έναν κορσέ – ο οποίος φαίνεται πολύ στενός στην τουρκική πλευρά – όσον αφορά το αντικείμενο των συζητήσεων», υποστήριξε.

«Αυτός ο κορσές είναι πραγματικά στενός για την Τουρκία και κοιτάζει με σπασμωδικές επιθετικές ενέργειες να ξεφύγει από αυτόν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αλλά θα προασπίζουμε πάντα την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι το πλαίσιο. Κάνουμε ό,τι πρέπει», συνέχισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων που έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά, κ. Πέτσας τόνισε ότι «όταν μπαίνει εμπάργκο όπλων σε αμερικανικά αεροσκάφη για να προστατευτούν τα νατοϊκά συμφέροντα, δεν είναι δυνατόν να μην μπαίνει εμπάργκο σε ευρωπαϊκά υποβρύχια, για παράδειγμα. Αυτό το έχει θέσει ο πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στο ανώτατο επίπεδο και θα συνεχίσουμε». Εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στο τραπέζι ώστε και αυτό το εργαλείο να προστεθεί στην εργαλειοθήκη των μέτρων που μπορεί να λάβει η Ευρώπη για να συνετίσει την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει ικανοποίηση από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.

«Επομένως, αυτό που χρειάζεται είναι η συνέχιση της διπλωματικής πίεσης προς την κατεύθυνση που κινείται η Ευρώπη, έστω και με αργά βήματα. Ταυτόχρονα, σε επιχειρησιακό επίπεδο παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις ενέργειες της άλλης πλευράς και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που χρειάζεται», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας την μακρόσυρτη πολιτική της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνηθίσει μία μακρόσυρτη πολιτική μέχρι να καταλήξει κάπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!