Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Στ. Καλαφάτης: Δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση συναθροίσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος
[Παρασκήνιο]: Στ. Καλαφάτης: Δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση συναθροίσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος

[Παρασκήνιο]: Στ. Καλαφάτης: Δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση συναθροίσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος

Στις αντιδράσεις επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα αφηγήματος και κάνει αντιπολίτευση με τσιτάτα”, είπε χαρακτιστικά και συνέχισε λέγοντας πως “Δεν έχει επιχειρήματα και παραπλανά τον κόσμο μιλώντας για δήθεν απαγόρευση άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος των συναθροίσεων. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας”.

Και πρόσθεσε “οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πολλών». Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και με νομολογιακές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων και πρόσθεσε: «Αυτό που επιχειρεί -και θα κάνει- η κυβέρνηση είναι να διευκολύνει την άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου. Να νιώθει ο καθένας ασφαλής, αλλά και να διαμαρτύρεται εφόσον πιστεύει ότι θίγεται κάποιο δικαίωμά του”.

Ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής

Για το ενδεχόμενο καταχρηστικής εφαρμογής προβλέψεων του νομοσχεδίου, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Υπάρχει ένας οργανωτής από τη μια πλευρά και ένας διαμεσολαβητής από την πλευρά της αστυνομίας για να καθορίζουν τις λεπτομέρειες και να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!