Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Spiegel: Γιατί ο επικεφαλής της VW θέλει να γίνει πράσινο ένα ελληνικό νησί
[Παρασκήνιο]: Spiegel: Γιατί ο επικεφαλής της VW θέλει να γίνει πράσινο ένα ελληνικό νησί

[Παρασκήνιο]: Spiegel: Γιατί ο επικεφαλής της VW θέλει να γίνει πράσινο ένα ελληνικό νησί

Η Αστυπάλαια βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα σε δεκάδες ακατοίκητα νησιά στο Νότιο Αιγαίο. Το σε σχήμα πεταλούδας και μόλις 96 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί είναι γνωστό στους μυημένους για τα ασβεστωμένα σπίτια του και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Έτσι ξεκινά δημοσίευμα του Spiegel για το πρότζεκτ που θα υλοποιήσει στο νησί των Δωδεκανήσων η Volkswagen. Και συνεχίζει: Την περασμένη Τετάρτη, ένα ασυνήθιστο γεγονός διατάραξε την ησυχία του απολύτως ήρεμου τόπου. Γύρω στο μεσημέρι, δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο μικρό αεροδρόμιο. Εκτός από πολλούς δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ, αποβιβάστηκαν δύο ισχυροί άνδρες: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος δεν είχε επισκεφθεί ποτέ πιο πριν την Αστυπάλαια, και ο Herbert Diess, επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen από τη Γερμανία.

Όσο μικροσκοπική είναι η Αστυπάλαια στον χάρτη της Ευρώπης, τόσο μεγάλες είναι οι αξιώσεις που τη συνδέουν με τον πρωθυπουργό και το υψηλόβαθμο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο νησί ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 ένα φιλόδοξο ελληνογερμανικό κοινό έργο. Η κυβέρνηση και η Volkswagen υποσχέθηκαν να μετατρέψουν την Αστυπάλαια σε ένα εντελώς πράσινο νησί -θα είναι το πρώτο κατοικημένο νησί στην Ευρώπη που θα κάνει ένα τέτοιο βήμα. Αυτό σημαίνει πως στο εγγύς μέλλον θα κινούνται εκεί μόνον ηλεκτρικά οχήματα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η βενζίνη και το ντίζελ θα πρέπει ουσιαστικά να καταργηθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!