Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σωκράτης Φάμελλος στο «Π»: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας
[Παρασκήνιο]: Σωκράτης Φάμελλος στο «Π»: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας

[Παρασκήνιο]: Σωκράτης Φάμελλος στο «Π»: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας

«Σήμερα χρειαζόμαστε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, με συναίνεση –αν είναι δυνατόν– και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών», διαπιστώνει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, και, αντ’ αυτού, η κυβέρνηση, προβαίνει στη «διχαστική κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού», ψηφίζοντας πρόταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, «σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Η «κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας» και η «κοινωνία έχει ανάγκη να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στα οποία μάς οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης», συμπληρώνει ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας πως μια «προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Κρίνει, τέλος, ότι η «συνάντηση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, που αντιτίθεται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, και του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου» μπορεί να γίνει «στη βάση του Προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι προς διαβούλευση».

Η κυβέρνηση ψήφισε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Πώς κρίνετε την εν λόγω πολιτική επιλογή;

Πρόκειται για μία διχαστική κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία, με συναίνεση –αν είναι δυνατόν– και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι ο τρόπος να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθούν το ΕΣΥ και η οικονομία, και όχι να στήνει δικαστήρια στους πολιτικούς της αντιπάλους, μόνο και μόνο για να αλλάξει την πολιτική «ατζέντα».

Είναι πλέον, δυστυχώς, ξεκάθαρο σε όλους και σε όλες ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!