Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σοφία Ζαχαράκη στο «Π»: Θα έχουμε σημαντική αύξηση κρατήσεων από την 1η Ιουλίου
[Παρασκήνιο]: Σοφία Ζαχαράκη στο «Π»: Θα έχουμε σημαντική αύξηση κρατήσεων από την 1η Ιουλίου

[Παρασκήνιο]: Σοφία Ζαχαράκη στο «Π»: Θα έχουμε σημαντική αύξηση κρατήσεων από την 1η Ιουλίου

Μια σημαντική αυξητική τάση των κρατήσεων στα ελληνικά νησιά αλλά και σε άλλους προορισμούς διαφαίνεται ήδη, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, που μιλά σήμερα στο «Π». Εξαίρει τον ρόλο του ψηφιακού πιστοποιητικού, αλλά και το σχέδιο για εμβολιαστική θωράκιση των νησιών, ενώ τονίζει ότι το σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού με έως και 420 εκατ. ευρώ είναι από τα «μεγαλύτερα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης και ενίσχυσης της ρευστότητας».

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μια πραγματικότητα και ήδη η χώρα μας είναι από τις πρώτες χώρες που το ενεργοποίησαν. Πόσο θα βοηθήσει αυτό για τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών;

Η χώρα μας, διά στόματος του πρωθυπουργού της Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής στο εγχείρημα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε πρώτος, ανάμεσα στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ως επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης και συγκεκριμένων ενιαίων πολιτικών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ιδίως για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερη είναι, λοιπόν, η υπερηφάνεια όλων μας για την υιοθέτηση μιας πρότασης ελληνικής έμπνευσης από την ευρωπαϊκούς θεσμούς και μάλιστα μέσα σε λίγους μόλις μήνες –χρόνος ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα–, η οποία πλέον είναι ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Το ψηφιακό πιστοποιητικό αποκτά σάρκα και οστά, ενώ οι Έλληνες είναι ανάμεσα στους πρώτους Ευρωπαίους που έχουν την δυνατότητα απόκτησής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!