Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σμυρλής: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα της Λιβύης
[Παρασκήνιο]: Σμυρλής: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα της Λιβύης

[Παρασκήνιο]: Σμυρλής: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα της Λιβύης

Σε σύντομο απολογισμό των αποτελεσμάτων της διήμερης επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, προχώρησε μετά τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής.

Η οικονομική διπλωματία σε αυτή την διήμερη επίσκεψη στη Λιβύη έβαλε τις βάσεις για την επανεκκίνηση διμερών εμπορικών σχέσεων, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σμυρλής και προέταξε πως ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη ημέρα της Λιβύης θα είναι σημαντικός. Ειδικότερα, σημείωσε πως «στη Λιβύη αναπτύχθηκε η σημασία της οικονομικής διπλωματίας στην πολυσχιδή εξωτερική πολιτική της Ελλάδας» και αναφέρθηκε στις επαφές τόσο στην Τρίπολη όσο και στη Βεγγάζη με τους αρμόδιους Λίβυους υπουργούς (Ανάπτυξης, Συνεργασίας, Εξωτερικών, Υγείας, Οικονομίας), καθώς και με τους επιχειρηματικούς φορείς και επιμελητήρια.

Αποτυπώνοντας το κλίμα των επαφών στις οποίες συμμετείχε μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, είπε πως ήταν θερμό «και οι ομόλογοι μας αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την αναβάθμιση της διπλωματικής μας παρουσίας στη χώρα». Περιμένουν από την Ελλάδα, όπως εξήγησε, να προχωρήσει σύντομα σε νέες επισκέψεις με συγκεκριμένα πρότζεκτ και συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, «συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε επιχειρηματική αποστολή στο επόμενο τρίμηνο και να προχωρήσουμε σε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και του Libyan Investment Forum».

Εστιάζοντας εκ νέου στις επαφές στη Λιβύη, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών είπε πως «είχαμε σε πλήρη ανάπτυξη το εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, που λέγεται οικονομική διπλωματία, και που πλέον η χώρα μας έχει την ευκαιρία, όπως κάθε σύγχρονη χώρα, να το αξιοποιεί στο μέγιστο». Προανήγγειλε μάλιστα ότι στο προσεχές διάστημα θα πυκνώσουμε τη συνεργασία με τους ομολόγους μας, ώστε μετά το πρώτο προξενείο ξένης χώρας, η Ελλάδα να είναι και η χώρα που θα πρωταγωνιστήσει στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!