Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σκρέκας: Γιατί αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
[Παρασκήνιο]: Σκρέκας: Γιατί αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

[Παρασκήνιο]: Σκρέκας: Γιατί αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

«Εμείς θέλουμε την ΔΕΗ ΔΕΗ-0,44% να μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή, να μετατραπεί σε βασικό πυλώνα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας. Ως κυβέρνηση, θα την βοηθήσουμε με κάθε ρυθμιστικό τρόπο ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, σχετικά με την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες της εταιρείας κατά το έτος 2021.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, κατά την γενίκευση της συζήτησης σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΔΕΗ και απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια να αυξήσει σημαντικά την χρηματιστηριακή αξίας της επιχείρησης και «αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του δημοσίου και άρα των Ελλήνων πολίτων, έχει μεγιστοποιηθεί».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το 2018 ο όμιλος είχε ένα περιθώριο κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τάξης των 146 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές της ήταν της τάξης των 600 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, εάν συνέχιζε έτσι η ΔΕΗ τα επόμενα 4-5 χρόνια, θα συσσώρευε ζημιές των 3 έως 4 δισ. ευρώ. Την χρηματιστηριακή της αξία την παραλάβαμε ως κυβέρνηση να είναι στα 300 εκατ. ευρώ και σήμερα είναι στα 2 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!