Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σκέρτσος: Αστυπάλαια και παραλιακό μέτωπο είναι φωτογραφία από το μέλλον
[Παρασκήνιο]: Σκέρτσος: Αστυπάλαια και παραλιακό μέτωπο είναι φωτογραφία από το μέλλον

[Παρασκήνιο]: Σκέρτσος: Αστυπάλαια και παραλιακό μέτωπο είναι φωτογραφία από το μέλλον

«Φωτογραφία από το μέλλον» χαρακτήρισε το πείραμα της Αστυπάλαιας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, με τελικό στόχο, «μέσα σε πέντε χρόνια το 80% της παραγόμενης ενέργειας σε αυτό το νησί να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα». Η Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη μετάβαση από πιο «βρώμικα» υλικά σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, επεσήμανε επίσης. Την ίδια λογική υπηρετεί και η σημερινή εκδήλωση στη Γλυφάδα, με ομιλητή τον πρωθυπουργό, και θέμα, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου: 22 χιλιόμετρα πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμων θα είναι στη διάθεση των Αθηναίων, στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου 100 χιλιομέτρων στην Αττική, επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος, με αφορμή και τη, σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.
Ξεκινώντας από την εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στο εν λόγω νησί του Αιγαίου ο κ. Σκέρτσος είπε: «Είναι μια φωτογραφία από το μέλλον αυτό το οποίο έγινε χθες στην Αστυπάλαια, είναι το πρώτο βήμα για τη μετάβαση σε μια πιο καθαρή χρήση της ενέργειας, από τη χώρα μας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Ως κυβέρνηση, ως χώρα, έχουμε θέσει πολύ υψηλούς και φιλόδοξους στόχους για το πρασίνισμα της οικονομίας, για την αποκάθαρση του ενεργειακού μας μείγματος από το λιγνίτη, που ξέρουμε πόσο μεγάλη συμβολή έχει στην εκπομπή ρύπων», επεσήμανε εισαγωγικώς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εξειδικεύοντας στη συνέχεια:
Η συμφωνία που επετεύχθη τους προηγούμενους μήνες με τον Όμιλο της Volkswagen συμβάλλει στο «να φέρουμε την ηλεκτροκίνηση πιλοτικά σε ένα μικρό νησί, όπως είναι η Αστυπάλαια, και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά όχι μόνο την ηλεκτροκίνηση, να δημιουργήσουμε και το ενεργειακό δίκτυο που θα τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα με καθαρή ενέργεια. Είναι το πρώτο βήμα και μια εικόνα του πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες και σε άλλες περιοχές της χώρας».
Στο σημείο αυτό ο Α. Σκέρτσος αναφέρθηκε και σε ένα συμβολισμό: η Αστυπάλαια έχει το σχήμα της πεταλούδας, η οποία προέρχεται από το μεταξοσκώληκα, για να τονίσει, «αυτό το μετασχηματισμό προσπαθούμε να κάνουμε και στην οικονομία μας (…) να μεταβούμε από πιο “βρώμικα” υλικά και πόρους σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, αυτό είναι το ζητούμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!