Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με Αιγύπτιο Πρόεδρο – Τα ενεργειακά στο επίκεντρο
[Παρασκήνιο]: Συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με Αιγύπτιο Πρόεδρο – Τα ενεργειακά στο επίκεντρο

[Παρασκήνιο]: Συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με Αιγύπτιο Πρόεδρο – Τα ενεργειακά στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της οποίας έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τη δυναμική εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου με καταλύτη την ενέργεια.

Σημειώνεται ότι -όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ- τη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη τη ζήτησε ο ίδιος ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που αποδίδει η Αίγυπτος στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις, ενώ έγινε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα συγκρότησης του διεθνούς οργανισμού East Med Gas Forum (Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου) και στη συμφωνία μερικής οριοθέτησης των ΑΟΖ Ελλάδος-Αιγύπτου, η οποία -όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης- «πρέπει να αξιοποιηθεί κατά πρακτικό τρόπο μέσα από την υλοποίηση διαφορετικών σχεδίων ενεργειακής διασύνδεσης προς όφελος των δυο χωρών, της περιφερειακής σταθερότητας, αλλά και της ίδιας της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση με ταχύτητα και συνέπεια», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε -πέρα από τις διυπουργικές επαφές- να συγκροτηθεί και μεικτή τεχνική ομάδα (με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και από τις δυο χώρες) που θα εξετάσει χωρίς καθυστέρηση την εμβάθυνση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου τόσο στο εμπορικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των διασυνδετήριων αγωγών ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!