Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Το συγκινησιακά φορτισμένο «αντίο» Χρυσοχοΐδη: «Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο»
[Παρασκήνιο]: Το συγκινησιακά φορτισμένο «αντίο» Χρυσοχοΐδη: «Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο»

[Παρασκήνιο]: Το συγκινησιακά φορτισμένο «αντίο» Χρυσοχοΐδη: «Αποχαιρετώ το υπουργείο, αλλά όχι τον δημόσιο βίο»

Σε συγκινησιακά φορτισμένο τόνο αποχαιρέτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας «αντίο» στο υπουργείο, αλλά όχι στον δημόσιο βίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που τέθηκε εκτός υπουργείου μετά τον ανασχηματισμό, δίνοντας το χαρτοφυλάκιο στον Τάκη Θεοδωρικάκο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί των ημερών του και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες τους.

«Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει»
Οπως τόνισε ο Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των ημερών του μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, ενώ αναπτύχθηκαν αρκετές περιοχές της Αθήνας. «Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά δίπλα στον πολίτη», είπε, «το δόγμα νόμος και τάξη θέλει μετασχηματισμό». Πρόσθεσε δε ότι «αντίπαλος μας ήταν ο φανατισμός και η σκουριά παρωχημένων απόψεων», για να αναφερθεί συγκεκριμένα στο νόμο για τις συναθροίσεις.

«Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία κλήθηκε να τηρήσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό». Επισήμανε, δε, ότι η ΕΛ.ΑΣ, κλήθηκε να «ελέγχει ακόμα και την αναπνοή των πολιτών», τονίζοντας ότι έγινε περισσότεροι από 17 εκατ. έλεγχοι.

«Η αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιατί έφυγε ο Χρυσοχοΐδης από την κυβέρνηση, όλο το παρασκήνιο
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και στα επόμενα βήματα που πραγματοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!