Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου για τον Μαντέλα: Ας τιμήσουμε το μήνυμά του
[Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου για τον Μαντέλα: Ας τιμήσουμε το μήνυμά του

[Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου για τον Μαντέλα: Ας τιμήσουμε το μήνυμά του

Στην κληρονομιά που άφησε ο Νέλσον Μαντέλα στις νεότερες γενιές για την εμπέδωση της δημοκρατίας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση: το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον», την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επικείμενου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Νέλσον Μαντέλα στις 18 Ιουλίου και η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε τόσο τα διδάγματα από τη ζωή και το έργο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη όσο και αυτά που οφείλουμε σήμερα ως διεθνής κοινότητα να υλοποιήσουμε για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των κάθε είδους διακρίσεων και μορφών καταπίεσης.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Προέδτρου της Δημοκρατίας:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Nelson Mandela, ας θυμηθούμε τα λόγια του προς όλους εμάς και κυρίως τους νέους: “Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά.

Η 18η Ιουλίου, επέτειος γενεθλίων του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, περισσότερο ίσως από μία ημέρα μνήμης της κληρονομιάς που άφησε, αποτελεί μία πρόσκληση προς τις νεότερες γενιές να προαγάγουν τις αρχές που υπερασπίσθηκε ο ίδιος και να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον αγώνα για την εμπέδωση της δημοκρατίας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!