Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών κρίσιμη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας
[Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών κρίσιμη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας

[Παρασκήνιο]: Σακελλαροπούλου: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών κρίσιμη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας

Τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου, και ο Μπουγιά Οσμανί συζήτησαν για την πρόοδο των διμερών σχέσεων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα, παραγωγική περίοδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από την τακτική ανταλλαγή επαφών σε υψηλό επίπεδο. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ολοένα και πιο στενή συνεργασία και σύμπραξη των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερός αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, πάντα βέβαια με γνώμονα τα κριτήρια αιρεσιμότητας που έχουν τεθεί και τον σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η πλήρης, συνεπής και καλόπιστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη τόσο για την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις διμερείς μας σχέσεις.

=Ο κύριος Οσμανί, από την πλευρά του, ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για την πορεία εφαρμογής από τη χώρα του της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε, επίσης, την Ελλάδα για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!