Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού – Τι αποκάλυψε ο Σταϊκούρας
[Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού – Τι αποκάλυψε ο Σταϊκούρας

[Παρασκήνιο]: Ραγδαίες εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού – Τι αποκάλυψε ο Σταϊκούρας

Τις ενέργειες της κυβέρνησης για το «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο «Ελληνικό» επισήμανε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή υπογραμμίζοντας ότι το έργο σύντομα θα υλοποιηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται εντατικές προσπάθειες για την ωρίμανση της επένδυσης και την κάλυψη των πολλαπλών κενών που είχε αφήσει η προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου για το σχέδιο νόμου «Κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» είπε πως οι προωθούμενες διατάξεις προβλέπουν:

«Πρώτον, το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει στην εταιρεία «Ελληνικόν Α.Ε.», κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητα, κτίρια και συστατικά που βρίσκονται στα παραρτήματα, κατ’ εφαρμογή, θα το επαναλάβω, του ν. 4787 του 2021, σε ολοσχερή καταβολή του συνόλου του ποσού των 911,2 εκατομμυρίων ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Δεύτερον, προσδιορίζονται οι επιμέρους υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, όπως είναι η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ των ακινήτων, απαλλαγμένων παντός εμπράγματος βάρους, φόρου, τέλους, νομικού ή πραγματικού ελαττώματος από τη μία πλευρά, αλλά και η πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού της αύξησης κεφαλαίου διά της εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων από την άλλη πλευρά και συνεπώς, η έκδοση και παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ από την εταιρεία «Ελληνικόν Α.Ε.» ενός ή περισσοτέρων μετοχικών τίτλων που ενσωματώνουν την εν λόγω αύξηση κεφαλαίου αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!