Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ψηφιακές υπηρεσίες: Επίσκεψη Χατζηδάκη – Γεωργαντά στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας
[Παρασκήνιο]: Ψηφιακές υπηρεσίες: Επίσκεψη Χατζηδάκη – Γεωργαντά στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

[Παρασκήνιο]: Ψηφιακές υπηρεσίες: Επίσκεψη Χατζηδάκη – Γεωργαντά στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

Επίσκεψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να δουν από κοντά τη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, που διεκπεραιώνονται, μέσω των ΚΕΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «οι 13 νέες ψηφιακές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, που παρέχονται, μέσω των ΚΕΠ, δρομολογήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, η έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας, η βεβαίωση απογραφής ή η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας, είναι μεταξύ των υπηρεσιών που εδώ και λίγους μήνες παρέχονται στους πολίτες και από τα ΚΕΠ με ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία. Είναι ενδεικτικό πως τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει περισσότερες από 44.000 συναλλαγές μέσω των ΚΕΠ γι’ αυτές τις 13 ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, έχει συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας από τα δύο υπουργεία, με στόχο να εκσυγχρονιστεί το σύνολο των διαδικασιών των πρώην ασφαλιστικών ταμείων που είχαν ενταχθεί στα ΚΕΠ. Ήδη, από τις 272 διαδικασίες έχουν καταργηθεί οι 68, ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διοικητική εκκαθάριση όλων των διαδικασιών αρμοδιότητας του e-ΕΦΚΑ».

Σημειώνεται πως, μετά την επίσκεψη στο ΚΕΠ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά και τον ΕΦΚΑ Νέας Ιωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!