Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Προειδοποιήσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς με αυστηρό μήνυμα: Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική υπόθεση
[Παρασκήνιο]: Προειδοποιήσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς με αυστηρό μήνυμα: Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική υπόθεση

[Παρασκήνιο]: Προειδοποιήσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς με αυστηρό μήνυμα: Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική υπόθεση

Προειδοποιήσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης επεφύλασσε η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αιφνιδιάστηκαν ή ένιωσαν έκπληξη με το ύφος του πρωθυπουργού ο οποίος καταλόγισε στους υπουργούς του έλλειψη αλληλεγγύης και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών που τους αναλογούν.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τόνους που, όπως λένε παριστάμενοι, είχαν τον χαρακτήρα προειδοποίησης.

Όπως είπε, «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές, παρόλο που συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «είχε κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, δεν ήθελε στην παρούσα να στοχοποιήσει κάποιον ή κάποιους διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις».

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, που επικαλείται η σελίδα protothema.gr, «η κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του Κυριάκου επειδή το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν αρκετά φάουλ από υπουργούς οι οποίοι παίζουν ατομικό παιχνίδι και δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά για να μην έχουν προσωπική φθορά».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ως παραδείγματα αρρυθμιών χειρισμούς στο Μεταναστευτικό, αλλά και σε επιμέρους πτυχές της υγειονομικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!