Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πώς οι επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τη αναβάθμιση της χώρας εξηγεί ο Γεραπετρίτης
[Παρασκήνιο]: Πώς οι επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τη αναβάθμιση της χώρας εξηγεί ο Γεραπετρίτης

[Παρασκήνιο]: Πώς οι επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τη αναβάθμιση της χώρας εξηγεί ο Γεραπετρίτης

Στην πρώτη αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στη “Βραδυνή της Κυριακή”» επισημαίνει ότι οι επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιβεβαιώνουν τη γενικότερη αναβάθμιση της διεθνούς παράστασης της χώρας».

«Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει λόγω των ισχυρών διπλωματικών ερεισμάτων που ανέπτυξε και της συνεπούς πολιτικής της να ακούγεται σε όλα τα φόρα και να αναλαμβάνει σπουδαίες διεθνείς πρωτοβουλίες», εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «Αυτό αποτέλεσε εξαρχής συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης αξιοποιώντας τη σημαντική γεωπολιτική θέση της χώρας, τις πολύπλευρες συμμαχίες αλλά και την ικανότητα και εξωστρέφεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας».

Στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στέλνει το μήνυμα, «δεν ανησυχούμε, επαγρυπνούμε πάντως και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, κάθε στιγμή». «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η χώρα μας σήμερα βρίσκεται στο καλύτερο διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, ώστε να υπερασπίζεται χωρίς καμία παραχώρηση την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και σε αυτό έχουμε αρωγούς όχι μόνο τους παραδοσιακούς μας συμμάχους στην ευρωπαϊκή ένωση και τη Δύση αλλά και όλες τις περιφερειακές δυνάμεις στην περιοχή μας»σημειώνει ο κ. Γεραπετρίτης.

Διαμηνύει, μάλιστα, ότι «για κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας θα υπάρχει ανάλογη αυστηρή αντίδραση της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!