Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πλεύρης: Οι προτεραιότητες μου στο υπουργείο Υγείας
[Παρασκήνιο]: Πλεύρης: Οι προτεραιότητες μου στο υπουργείο Υγείας

[Παρασκήνιο]: Πλεύρης: Οι προτεραιότητες μου στο υπουργείο Υγείας

Για την ατζέντα με τις προτεραιότητες του, τον ΕΟΠΥΥ και τον έλεγχο των υπηρεσιών που προσφέρουν σε αυτόν ιδιώτες, τα νοσοκομεία και την αξιολόγηση των διοικήσεων τους, τη φαρμακευτική πολιτική και το clawback που στόχος είναι να μειωθεί χωρίς να επιβαρύνει το κράτος, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον σχεδιασμό που παίρνει τη μορφή νομοσχεδίου μέσα στο 2021 και την επικοινωνιακή τακτική για να πεισθούν να εμβολιστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, μίλησε στους υγειονομικούς συντάκτες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε μαζί τους σήμερα το μεσημέρι.

Μια πρώτη εκτίμηση του υπουργού Υγείας είναι ότι με τον εξορθολογισμό των δαπανών, επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τα χρήματα που διατίθενται για την Υγεία.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι με τροπολογία θα υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΠΥ λόγω COVID-19 αλλά έκανε ξεκάθαρο ότι πλέον οι ιδιώτες πάροχοι του οργανισμού θα ελέγχονται όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών τους και προσέθεσε πως όλες οι δαπάνες θα εξετάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για ίδια κριτήρια ποιότητας υπηρεσιών και ελέγχου δαπανών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στον δημόσιο, όπως εξήγησε, τη δουλειά θα την κάνει ο ΕΟΠΥΥ, όπως κάνουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι πριν αποφασιστεί οτιδήποτε θα προηγείται διάλογος και πριν από όποιο ενδεχόμενο μέτρο περικοπών θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος των δαπανών στη υγεία. Όταν εξορθολογιστούν οι δαπάνες θα δούμε πού ακριβώς έχουμε ανάγκη για περισσότερα χρήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!