Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Πλεύρης για τρίτη δόση: Πότε αναμένεται εισήγηση για τη χορήγηση σε όλους
[Παρασκήνιο]: Πλεύρης για τρίτη δόση: Πότε αναμένεται εισήγηση για τη χορήγηση σε όλους

[Παρασκήνιο]: Πλεύρης για τρίτη δόση: Πότε αναμένεται εισήγηση για τη χορήγηση σε όλους

Για το άνοιγμα των σχολείων, τα ψευδή πιστοποιητικά καθώς και για την τρίτη δόση του εμβολίου, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι «αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής για τον γενικό πληθυσμό».

Ο κ. Πλεύρης προέταξε πως με βάση τις εισηγήσεις «παρακολουθούμε ποιοι πρέπει να πάνε σε αναμνηστική δόση. Αυτοί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι», μέχρι στιγμής.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει δύο πράγματα: Από τη μια, αν θα γίνει στους άνω των 60 και από την άλλη, τη χρονική διάρκεια, ενώ σημείωσε ότι «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση».

«Εμείς δεν ζητάμε κάτι, εκείνοι μας λένε επιστημονικά τι πρέπει να κάνουμε. Αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται είτε για όλο τον πληθυσμό είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, θα ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις», προσέθεσε σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».

«Βασική αρχή μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν, εξέφρασε πως έχει αποφασιστεί ένα υγειονομικό και ένα εκπαιδευτικό πρωτόκολλο τόσο με τους ειδικούς όσο και με την πολιτική ηγεσία.

Οπως επανέλαβε, «η βασική αρχή είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά» και είπε πως το πρωτόκολλο που έχει δομηθεί είναι ένα πρωτόκολλο ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!