Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει σε βίντεο το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
[Παρασκήνιο]: Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει σε βίντεο το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

[Παρασκήνιο]: Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει σε βίντεο το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το κράτος αλλάζει φιλοσοφία και το Δημόσιο μπορεί πλέον να είναι ψηφιακό, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον απολογισμό του έργου του μέσω ενός βίντεο που παρουσιάζει.

“Ένα χρόνο μετά κάναμε πράξη τη φιλοσοφία μας: το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί”, σημειώνει σχολιάζοντας το βίντεο ο κ. Πιερρακάκης.

“Μέσα σε ένα χρόνο αποδείξαμε ότι το Δημόσιο μπορεί να είναι ψηφιακό, γρήγορο και απλό”, αναφέρει το βίντεο ενώ παρουσιάζεται και ο απολογισμός του υπουργείου:

Στο gov.gr αναπτύχθηκαν 575 ψηφιακές υπηρεσίες.

Παρέχονται για πρώτη φορά υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις από το κινητό, άυλη συνταγογράφηση μέσω κινητού και email.

Οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών μέσα στο gov.gr με 1.800 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης των πολιτών στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες είναι το γεγονός ότι το gov.gr έχουν γίνει 5.200. 000 επισκέψεις και εκδόθηκαν ψηφιακά 772.653.

Παράλληλα, έγιναν online 6663.000 εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, 2.044.092 άυλες συνταγογραφήσεις και περισσότερες από 160.000 επισκέψεις στην Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών.

Καθημερινότητα του πολίτη

Στο βίντεο σημειώνεται ότι απλοποιείται η διαδικασία δήλωσης γέννησης παιδιών και άλλων γεγονότων ζωής, προχωρά η έκδοση προσωρινών διπλωμάτων οδήγησης μέσα σε 24 ώρες, και αναβαθμίστηκαν οι συνδέσεις του σχολικού δικτύου με υποδομές υψηλών ταχυτήτων.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, το βίντεο υπενθυμίζει ότι τέθηκε σε λειτουργία το 112, η υπηρεσία έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών, το 13033, η υπηρεσία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΟΣΑ ως βέλτιστη πρακτική, και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία χωρίς χρέωση δεδομένων από κινητά δίκτυα.

Ένα χρόνο μετά κάναμε πράξη τη φιλοσοφία μας:
το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί
pic.twitter.com/VEPWWdW6Hm

— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) July 14, 2020

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!