Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο Άδωνις Γεωργιάδης
[Παρασκήνιο]: Παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο Άδωνις Γεωργιάδης

[Παρασκήνιο]: Παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για την πρόοδο των εργασιών της αστικής αναπλάσεως στα κτήρια Παπαστράτου από την Dimand ενημερώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλη Κορκίδη επισκέφθηκαν την περιοχή του Αγίου Διονυσίου με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά.

Ο υπουργός έγραψε στο twitter μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος: «Αισθάνομαι τεράστια συγκίνηση, που κατά της διάρκεια της θητείας μου, μου δόθηκε η ευκαιρία ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως να αποτίσω φόρο Τιμής στον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Υπόδειγμα Ανδρείας, Ευθύνης και Θυσίας που κράτησε με το παράδειγμά του όρθιο το Γένος μας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης στην ομιλία του στα αποκαλυπτήρια σημείωσε: «Η διαφύλαξη της ιστορίας απέναντι σε κάθε πρόκληση δεν πρέπει να αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση. Γιατί στη ψυχή των Ελλήνων είναι βαθιά χαραγμένη η ιστορία, η συνέχεια της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων του ελληνικού πολιτισμού που είναι συνυφασμένος με τον βυζαντινό πολιτισμό. Η πρωτοβουλία του ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Πειραιώς, κκ Σεραφείμ, για την τοποθέτηση στον πλησίον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά αγάλματος του «μαρμαρωμένου Βασιλιά», που πραγματοποιήθηκε με δωρεές όλων των επιχειρήσεων-μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, καταδεικνύει τη σημασία και τη σημειολογία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!