Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Παπαθανάσης: Αυτή τη φορά δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης
[Παρασκήνιο]: Παπαθανάσης: Αυτή τη φορά δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης

[Παρασκήνιο]: Παπαθανάσης: Αυτή τη φορά δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης

«Αυτή τη φορά δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει ένα φιλικό διεθνές επενδυτικό περιβάλλον με ορατά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.
«Κάναμε νόμους που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που υποδέχεται φιλικά τους ξένους επενδυτές», είπε ο κ. Παπαθανάσης, στην τοποθέτησή του στη θεματική ενότητα «Στρατηγική, Επενδύσεις, Κίνητρα και Προοπτικές» στο 2ο Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Ανέφερε, ότι τον τελευταίο χρόνο διαπιστώνεται συνεχώς αυξανόμενη τάση για ξένες επενδύσεις, που – όπως είπε – αυξήθηκαν κατά 77%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Σημείωσε, ότι το 2019 αντιστοιχούσαν στο 11% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος ήταν 22% και πλέον διαπιστώνεται μια σημαντική αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο και μια αύξηση 14% στις επενδύσεις, σε σχέση με το 2019.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η στήριξη αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, χάρη στα χρηματοδοτικά εργαλεία, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος και ότι στηρίζει τις επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!