Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Opinion Poll σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις για να προσαρμόζουμε τα ευρήματά μας ώστε να σας είμαστε αρεστοί!
[Παρασκήνιο]: Opinion Poll σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις για να προσαρμόζουμε τα ευρήματά μας ώστε να σας είμαστε αρεστοί!

[Παρασκήνιο]: Opinion Poll σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις για να προσαρμόζουμε τα ευρήματά μας ώστε να σας είμαστε αρεστοί!

Του Ζαχαρία Ζούπη, Υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll

“Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αμφισβητώντας για άλλη μια φορά την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και αιτoύνται να ασκηθεί έλεγχος από την Βουλή στις εταιρείες που τις διεξαγάγουν! Ως αφορμή εμφανίζεται η πρόσφατη έρευνα της OPINION POLL!

Eπικαλούνται μάλιστα ότι δεν φαίνεται ο εντολέας της έρευνας , θέτουν ερώτημα γιατί δεν εναρμονίζονται τα αποτελέσματα της έρευνά μας με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου και θέτουν θέματα σεβασμού της νομιμότητας!!!

Είναι προφανές ότι το πρόβλημά δεν είναι τα θέματα που αναφέρονται . Γιατί ο εντολέας της έρευνας φαίνεται. Στο τεύχος της έρευνας αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Βαρόμετρού μας και ότι δεν υπήρχε « πελάτης» , δηλαδή εξωτερικός εντολέας. Κάθε εταιρεία έχει κατά τον Νόμο το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνα επειδή η ίδια το επιθυμεί είτε για την κρατήσει για δική της γνώση, είτε για να την δημοσιοποιήσει. Αυτό πράξαμε και εμείς. Όπως επίσης φαίνεται από το τεύχος ότι δεν είναι συνδρομητική. Εντύπωση επίσης προκαλεί γιατί το Ευρωβαρόμετρο ορίζεται ως σημείο αναφοράς για τα αποτελέσματα των ερευνών των εταιρειών και πολύ περισσότερο πως γίνεται και εγκαλόμαστε γιατί σε έρευνα του Μαΐου δεν βρίσκουμε τα ίδια αποτελέσματα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέντε μήνες πριν!

Είναι επομένως φανερό, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση με διπλό στόχο:

ΠΡΩΤΟ: Την στοχοποίηση της OPINION POLL επειδή τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.600 νοικοκυριών πανελλαδικά έδειξαν πολύ καθαρά τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού και των πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώνονται και αυτό δεν αρέσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!