Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η διαδήλωση στην Δερύνεια της Κύπρου
[Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η διαδήλωση στην Δερύνεια της Κύπρου

[Παρασκήνιο]: Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η διαδήλωση στην Δερύνεια της Κύπρου

Στο τέλος της έφθασε η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού με την συμμετοχή πλήθος κόσμου και το πρόγραμμα να κυλάει ομαλά καθ’ όλη την διάρκειά του, όπως μετέδωσε η σελίδα ToThemaOnline.

Εκατοντάδες ήταν οι συμπατριώτες μας που άκουσαν το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Μνήμης για ειρηνική διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας, κάνοντας έκκληση σε όλους τους Κύπριους και στον απανταχού ελληνισμό, να ενώσουν τις φωνές τους ζητώντας απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Εισακούοντας την έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για υπευθυνότητα και ομαλή ροή των πραγμάτων, οι διοργανωτές οργάνωσαν με πάσα ακρίβεια τα μέτρα ασφαλείας της εκδήλωσης.

Στην διαμαρτυρία τηρήθηκαν επίσης οι αποστάσεις και έγινε χρήση μάσκας από όλους τους διαδηλωτές. Στις περιπτώσεις που αφαιρείτο η μάσκα από παρευρισκόμενους, υπήρχαν άτομα της Πρωτοβουλίας για να βοηθούν στην συμμόρφωση των διαδηλωτών.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσαν και μέλη της Πρωτοβουλίας, τηρήθηκαν και όλα τα μέτρα οδικής ασφάλειας.

Το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης ήταν το “Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί, είμαστε όλοι Κερυνειώτες”, ενώ από την αρχή έγινε σαφές πως απαγορεύονται κομματικά ή οπαδικά διακριτικά.

Στον χώρο διανέμονταν άσπρα μπλουζάκια με αναγραμμένο το παραπάνω σύνθημα.

Mάλιστα, καλέστηκαν οι παρευρισκόμενοι να γράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα ονόματα των κατεχόμενων χωριών τους σε πανό.

Όπως προαναφέραμε, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα, ενώ οι μοτοσικλετιστές μιλώντας στο ThemaOnline, καθησύχασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!