Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό
[Παρασκήνιο]: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό

[Παρασκήνιο]: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι στο μεταναστευτικό μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε Χίο και Λέσβο από κατοίκους που αντιδρούν στις κλειστές δομές συνεχίζονται. Κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού και αυτοδιοικητικών στελεχών, αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών που πλήτονται από το μεταναστευτικό διότι έχοιυν πάρει το βάρος τόσα χρόνια πάνω τους. . Επίσης ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και τα τρία νησιά – Λέσβο, Χίο, Σάμο- αρχής γενομένης από τη Σάμο.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ τα Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!