Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Όλα όσα αλλάζουν στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε ο Βορίδης
[Παρασκήνιο]: Όλα όσα αλλάζουν στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε ο Βορίδης

[Παρασκήνιο]: Όλα όσα αλλάζουν στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε ο Βορίδης

Αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), όπου εκπαιδεύονται επιτελικά στελέχη του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και παρουσίασε η νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Η αναμόρφωση του εισαγωγικού διαγωνισμού προβλέπεται σε νομοθετική παρέμβαση που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά την ενίσχυση με επιπλέον γραπτές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις πρωτοβουλίες του υπουργείου του, ο κ. Βορίδης είπε ότι σήμερα ή αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο, η οποία -όπως διευκρίνισε- δεν θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή γιατί θα πρέπει προηγουμένως να καταρτιστεί ο κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα και να εκδοθούν οι εγκριτικές αποφάσεις για το ποιες θέσεις προορίζονται για εργασία από απόσταση.

Για το μπόνους παραγωγικότητας, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει νομοθετηθεί ο σχετικός μηχανισμός και θα ακολουθήσει η πιλοτική εφαρμογή. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το όφελος για τους παραγωγικούς υπαλλήλους θα είναι πρωτίστως οικονομικό.

Είπε ακόμα ότι προωθείται η μείωση του αριθμού του έκτακτου προσωπικού σε Δημόσιο και ΟΤΑ, σε όσους πραγματικά καλύπτουν έκτακτες ανάγκες (φυσικές καταστροφές, πανδημίες κλπ), ενώ άλλα αντικείμενα να καλύπτονται από μόνιμες προσλήψεις και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε επίσης διάλογο για τον τρόπο επιλογής και αξιολόγησης πρωτίστως των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, η οποία «πρέπει να είναι δίκαιη, καθαρή και να είναι συνδεδεμένη με στόχους».

«Οφείλουμε να ανατρέψουμε μια κουλτούρα εξισωτισμού, η οποία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εγκαθιδρύθηκε στη δημόσια διοίκηση, και για να το κάνουμε αυτό οφείλουμε να είμαστε απαιτητικοί από τους εαυτούς μας και με την αναβάθμιση των απαιτήσεων των εξετάσεων για την εισαγωγή στη Σχολή», τόνισε ο κ. Βορίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!