Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Nότης Μηταράκης στο «Π»: Όχι άλλη Μόρια, προχωράμε άμεσα με κλειστές δομές
[Παρασκήνιο]: Nότης Μηταράκης στο «Π»: Όχι άλλη Μόρια, προχωράμε άμεσα με κλειστές δομές

[Παρασκήνιο]: Nότης Μηταράκης στο «Π»: Όχι άλλη Μόρια, προχωράμε άμεσα με κλειστές δομές

«Ευθύνη της Τουρκίας είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διάλογο», υπογραμμίζει, μιλώντας στο «Π», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για τις νέες τουρκικές μονομερείς ενέργειες. Ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, όπως η μετατόπιση της πίεσης στις μεταναστευτικές ροές. Εξηγεί πώς μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας το 2020, αλλά και ότι κλείνουν μεταναστευτικές δομές και δεν θα υπάρξουν κλειστές δομές στην ενδοχώρα. Διαμηνύει ότι και στη Λέσβο και στη Χίο προχωρά ο σχεδιασμός για κλειστές δομές, ενώ τονίζει πως πλέον ελέγχεται το πλαίσιο λειτουργίας όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Από εκεί που η Τουρκία εμφανιζόταν έτοιμη να δώσει ημερομηνία για διερευνητικές επαφές, επανέφερε το «Ορούτς Ρέις» στην Αν. Μεσόγειο. Πού το πάει ο Ερντογάν;

Η Ελλάδα αντιμετώπισε μέχρι στιγμής την κρίση με σχέδιο, αποφασιστικότητα, προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και ισχυρές συμμαχίες, ενώ η Τουρκία δείχνει να επιλέγει πάλι τον δρόμο των προκλήσεων. Παραμένει σε απομόνωση, καθώς προσπαθεί να βυθίσει την Ανατολική Μεσόγειο σε μια περίοδο παρατεταμένης ανασφάλειας. Έχουμε δείξει τον δρόμο του διαλόγου για συγκεκριμένα θέματα, καθώς και τη δυνατότητα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.

Φυσικά, για να ξεκινήσει ο διάλογος, απαιτείται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Και αυτό είναι σήμερα ευθύνη της Τουρκίας. Κάθε άλλη στρατηγική της επιλογή είναι αδιέξοδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!