Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο Νίκος Ελευθερόγλου αποκαλύπτει: Τι φοβάται τώρα ο Καραμανλής για τα ελληνοτουρκικά
[Παρασκήνιο]: Ο Νίκος Ελευθερόγλου αποκαλύπτει: Τι φοβάται τώρα ο Καραμανλής για τα ελληνοτουρκικά

[Παρασκήνιο]: Ο Νίκος Ελευθερόγλου αποκαλύπτει: Τι φοβάται τώρα ο Καραμανλής για τα ελληνοτουρκικά

Δυστυχώς, για κάποια θέματα, δεν είναι καλό να επιβεβαιώνεσαι. Από αυτήν την εφημερίδα και από αυτήν τη στήλη πολλές φορές είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λογικές κατευνασμού. Μακάρι να συνέβαινε αυτό, αλλά…

Είναι ένας κακός γείτονας, που η κουλτούρα που έχει αναπτύξει είναι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Και με αυτόν τον απέναντι δεν μπορεί να είσαι διαλλακτικός και υποχωρητικός, μόνο και μόνο για να μην τραβήξει τη σκανδάλη. Τα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να καταγράψουμε από λάθος διαχειρίσεις είναι ουκ ολίγα και έστειλαν και στέλνουν λάθος μήνυμα στην Άγκυρα.

Σίγουρα για κανέναν δεν είναι εύκολο να πάρει μια απόφαση που θα σημάνει εμπλοκή και περιπέτεια. Αλλά ίσως κάποια στιγμή αυτό γίνει αναπόφευκτο, για αυτό πρέπει να είναι προετοιμασμένοι λαός και ηγεσία.

Γνωρίζουμε από ασφαλείς πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ανησυχεί. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μελετά έναν μαραθώνιο συνομιλιών με «παίκτες», που σε αυτήν τη φάση μπορούν να βάλουν φρένο και να σταματήσουν μια ενέργεια που θα πυροδοτήσει εξελίξεις και θα ανάψει ακόμη μία«φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε βέβαιοι ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία θέλουν ανάφλεξη στην περιοχή, γι’ αυτό έστω και την ύστατη στιγμή θα πείσουν τον «σουλτάνο» να μην κάνει τη λάθος κίνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!