Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Νίκος Χαρδαλιάς στο «Π»: Μόνο αν τηρούμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστούν άλλα
[Παρασκήνιο]: Νίκος Χαρδαλιάς στο «Π»: Μόνο αν τηρούμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστούν άλλα

[Παρασκήνιο]: Νίκος Χαρδαλιάς στο «Π»: Μόνο αν τηρούμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστούν άλλα

Το μήνυμα ότι μόνο αν όλοι τηρούν τα μέτρα με απόλυτη συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα, στέλνει μέσω του «Π», σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε μια δύσκολη συγκυρία, με σταθερά υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και υπάρχουν δύσκολα σημεία, όπως η Αττική. Ξεκαθαρίζει ότι μέτρα που εφαρμόζονται και λήγουν σε μερικές μέρες, εφόσον χρειαστεί, θα παραμείνουν εν ισχύι για όσο απαιτηθεί. Ξεκαθαρίζει ότι η διαρκής σεναριολογία για νέα μέτρα δεν βοηθάει και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τους πολίτες, ενώ αναφέρει ότι μέτρα όπως τα sms, που είχαν χρησιμοποιηθεί στο πρώτο σκέλος της πανδημίας, δεν απασχολούν την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή.

Έχουν ληφθεί πολλά μέτρα έως τώρα, όμως οι αριθμοί που καταγράφονται σε καθημερινή βάση είναι σταθερά υψηλοί. Σε τι οφείλεται αυτό;

Σε αυτήν τη φάση της πανδημίας, αντιμετωπίζουμε πράγματι την αυξητική τάση των κρουσμάτων, που προέκυψε ως συνέπεια –πρωτίστως– μιας κάποιας χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η έγκαιρη λήψη μέτρων και μάλιστα κατά τρόπο στοχευμένο, στις περιοχές που έδειχναν να «ξεφεύγουν», έφερε άμεσα αποτελέσματα. Πράγματι, στο σύνολο της χώρας έχουμε κατορθώσει να ελέγξουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε αριθμό, χωρίς εκθετική αύξηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!