Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι
[Παρασκήνιο]: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

[Παρασκήνιο]: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σωτήρη Τερζούδη, «καίει» στην απολογία του για τη φωτιά στο Μάτι ο υπαρχηγός του Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην απολογία του, την οποία έχει εξασφαλίσει το ethnos.gr, υποστηρίζει ότι δρούσε υπό τις εντολές του τότε αρχηγού, Σωτήρη Τερζούδη, αλλά κυρίως πως δεν ήταν συντονιστής της επιχείρησης, ειδικά των εναέριων μέσων. Επίσης, χαρακτηρίζει «ολέθριο λάθος να αποσταλούν εναέριες δυνάμεις στην περιοχή της MOTOR OIL από το Νταού Πεντέλης».

«Συντονιστής ήταν ο αρχηγός»
Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, στην απολογία του κάνει σαφές πως δεν είχε τον συντονισμό της επιχείρησης. Προσκόμισε, μάλιστα, ένα αποκαλυπτικό έγγραφο με την υπογραφή της Πολιτικής Προστασίας, προς επιβεβαίωση των λεγομένων του. Βάσει αυτού, συμμετείχε το μοιραίο βράδυ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας από τις 20:00 και μέχρι αργά της ίδιας ημέρας. Παρουσιάστηκε σ’ αυτό κατόπιν εντολής του αρχηγού, άρα δεν θα μπορούσε σε όλο αυτό το διάστημα να έχει το συντονισμό, με δεδομένο ότι βρισκόταν στη συγκεκριμένη σύσκεψη. Ο Ματθαιόπουλος υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο Συντονιστικό Οργανο θα έπρεπε, βάσει του νόμου, να βρίσκεται ο Σωτήρης Τερζούδης, αλλά πήγε ο ίδιος κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος στο ερώτημα αν είχε εικόνα για την εξέλιξη της πυρκαγιάς απαντά στην απολογία του ως εξής: «Εάν είχα την πλήρη εικόνα και ακριβή ενημέρωση από τους ανωτέρω επικεφαλής της πυρκαγιάς για την εξέλιξή της καθώς και για την επικινδυνότητά της, θα τους έλεγα, όπως και στην Κινέτα, αν και δεν ήταν αρμοδιότητά μου, να συγκαλέσουν ΣΟΠΠ (Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας), προκειμένου να αποφασίσουν για την απομάκρυνση ή όχι των πολιτών, ήτοι για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!