Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταβαίνουν πλέον στα νησιά
[Παρασκήνιο]: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταβαίνουν πλέον στα νησιά

[Παρασκήνιο]: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταβαίνουν πλέον στα νησιά

Μετά από την μαζική προσπάθεια πολλών πολιτών να μεταβούν στα νησιά από την Αθήνα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει νέα μέτρα για την προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και σε άλλα μέρη της χώρας.

Με απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται από τις έξι το πρωί του Σαββάτου (21/03/2020) η μετακίνηση προς τα νησιά των πολιτών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις. Με ανακοίνωσή του ο κ. Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι “Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!