Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Αττική μέχρι 28 Φεβρουαρίου
[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Αττική μέχρι 28 Φεβρουαρίου

[Παρασκήνιο]: Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Αττική μέχρι 28 Φεβρουαρίου

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα μέτρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 06:00 και δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου εκτός από από τα delivery και τα takeaway. Ακόμα θα κλείσουν και πάλι τα σχολεία.

«Η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτό το τρίτο κύμα κορωνοϊού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας όμως ότι οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορεί να εκδηλωθούν γρήγορα «σαν τη φωτιά».

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη:

Συμπολίτες μου,
Πριν από λίγο ενημερώθηκα για την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών μας. Θέλησα προσωπικά να σας ανακοινώσω την απόφαση για τα νέα μέτρα και να εξηγήσω τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτά.

Συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και η Ελλάδα, μαζί με ελάχιστες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, αντιστέκεται, μέχρι στιγμής, αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του Κορωνοϊού. Το δηλώνουν τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρνουν τη χώρα στην 23η θέση σε απώλειες μεταξύ των 27. Αλλά το βεβαιώνουν και οι σύνθετοι δείκτες που παρακολουθεί η δική μας Επιστημονική Επιτροπή.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι επιθέσεις του Κορωνοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά και με ρυθμούς εκθετικούς. Σαν τη φωτιά που απλώνεται γρήγορα και καταστροφικά. Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Γι’ αυτό, άλλωστε, κι απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό επιλέξαμε την τακτική επισκόπηση και την ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!