Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μηταράκης: Σημαντική αποσυμφόρηση στις Δομές μεταναστών της Βορείου Ελλάδος
[Παρασκήνιο]: Μηταράκης: Σημαντική αποσυμφόρηση στις Δομές μεταναστών της Βορείου Ελλάδος

[Παρασκήνιο]: Μηταράκης: Σημαντική αποσυμφόρηση στις Δομές μεταναστών της Βορείου Ελλάδος

Για σημαντική αποσυμφόρηση στις δομές της Βορείου Ελλάδος έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφθηκε τις δομές που λειτουργούν στα ιαβατά Θεσσαλονίκης, τις Σέρρες και την Σιντική Σερρών, στο πλαίσιο της παρουσίας του, στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για σημαντική αποσυμφόρηση που καταγράφεται στις Δομές της Βορείου Ελλάδας αναφέροντας ενδεικτικά ότι, τους τελευταίους 12 μήνες, την περίοδο 31.08.2021 – 31.08.2020, στα Διαβατά οι διαμένοντες μειώθηκαν από 857 σε 808, στις Σέρρες από 1.091 σε 802, στη Σιντική από 719 σε 115, στην Καβάλα από 962 σε 696, στην Νέα Καβάλα από 1.538 σε 1.199, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης από 445 σε 306 και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από 659 σε 565.

Επισκεπτόμενος τη δομή Σερρών, τόνισε ότι οι διαμένοντες μειώθηκαν κατά 30%, με την μέση παραμονή «να είναι λίγοι μήνες αντί για λίγα χρόνια, καθώς η διαδικασία ασύλου έχει επιταχυνθεί και μπορούμε να εκδώσουμε τις αποφάσεις σε ένα πιο εύλογο χρονικό διάστημα». Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τόνισε, ότι «βλέπουμε μπροστά μας πιθανή νέα πίεση, αλλά έχουμε ξεκάθαρα πει και το έχει πει ο Πρωθυπουργός, ότι η χώρα μας δεν θα ξαναδεχθεί να αποτελέσει την πύλη διέλευσης για κυκλώματα λαθροδιακινητών».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα μας αντιλαμβάνεται την ανθρωπιστική κρίση, συμμετέχει μαζί με την ΕΕ στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, όμως από εκεί και πέρα δεν μπορούμε εμείς ως χώρα, να σηκώσουμε ένα δυσανάλογο βάρος όπως έγινε το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!