Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ν. Μηταράκης: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες Μόριες»
[Παρασκήνιο]: Ν. Μηταράκης: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες Μόριες»

[Παρασκήνιο]: Ν. Μηταράκης: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες Μόριες»

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας για το προσωπικό αλλά και τους διαμένοντες στις δομές της χώρας, επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει το εθνικό σύστημα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί 700 θετικά κρούσματα στις δομές και μία απώλεια ζωής.

Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές στην Ευρώπη, προσεγγίζοντας τον στόχο των 100.000 αποφάσεων ετησίως. Πιο αναλυτικά, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι η σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση των ροών έχει οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο από 92.000 τον περασμένο Ιανουάριο, σε 73.000 σήμερα, με τους 17.000 να βρίσκονται ήδη στην τελική διαδικασία εξόδου από τις δομές, καθώς έχουν ήδη λάβει την τελική απόφαση.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες Μόριες» είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Μηταράκης από το βήμα του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο νέο ΚΥΤ της Λέσβου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!